Τι πρέπει να προσέξουμε

WELLAN2000 | Τι πρέπει να προσέξουμε

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Για να σιγουρευτείτε για την καλή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του δακτυλίου WELLAN2000® , (η εταιρία μας σας παρέχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 4 εβδομάδων),πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

• Η δράση του WELLAN2000® ξεκινά αμέσως μετά την τοποθέτηση του στην υδραυλική εγκατάσταση


• Με τις ταλαντώσεις που στέλνει ο δακτύλιος στο νερό αρχίζει να διαλύεται τα ασβέστιο και επανέρχεται στην αρχική του μορφή, σε ιόντα ασβεστίου. Εκεί όπου το νερό έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο μπορούν να δημιουργηθούν πάλι επικαθήσεις, αλλά αυτές μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν.


• Το νερό δεν μεταβάλλεται χημικά. Τα σημαντικά για τον οργανισμό μας ανόργανα συστατικά του νερού παραμένουν σ΄αυτό ως ιόντα (ηλεκτρολύτες)


• Με την αλλαγή της επιφανειακής τάσης γίνεται το νερό αισθητά μαλακό

Σε περιοχές με σκληρό νερό παρουσιάζονται συνήθως επικαθίσεις αλάτων στις σωληνώσεις, στις συσκευές, στους θερμοσίφωνες κ.τ.λ. Περισσότερο επιβαρύνονται οι γαλβανιζέ σωληνώσεις, ειδικά στο δίκτυο του ζεστού νερού ή στους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Με το WELLAN2000® αρχίζει αμέσως η διάλυση των στρωμάτων των αλάτων και η προστασία των σωληνώσεων (το PH του νερού δεν επηρεάζεται). Στην αρχή μπορεί από το `εσωτερικό του σωλήνα να αποκολληθούν μαζί με τα άλατα, βρωμιές και υπολείμματα σκουριάς. Εάν υπάρχουν στις μπαταρίες σιτάκια, αυτά θα συγκρατηθούν εκεί. Τις πρώτες ημέρες αυτά θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Εάν τι δίκτυο σας είναι με σιδεροσωλήνες, τις πρώτες 4-5 ημέρες το νερό, ιδίως το πρωί θα είναι από γαλακτώδες ως καφέ, λόγω επιφανειακής σκουριάς που αφαιρείται. Μην προβληματίζεστε, αφήστε για λίγα λεπτά το νερό να τρέξει, έτσι καταλαβαίνεται ότι οι σωληνώσεις καθαρίζονται. Αυτό μετά από λίγες ημέρες θα σταματήσει. Για καλύτερη ποιότητα νερού σας συνιστούμε ένα φίλτρο ινών ή κάτι παρόμοιο να τοποθετηθεί στο ρολόι σας για να μην εισέρχονται καινούργιες βρωμιές – χώματα στο δίκτυο.


• Ασβεστοποιημένα σιτάκια μπαταριών καθαρίζουν από μόνα τους. Εξαίρεση αποτελούν μερικά σιτάκια όπου το νερό δε μένει καθόλου και τα άλατα δημιουργούνται ξανά όταν έρχονται σε επαφή με το οξυγόνο. Μπορούν όμως να φύγουν μ΄ένα απαλό τρίψιμο (με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι).


• Στο μπάνιο , ντουζιέρες – μπανιέρες – νιπτήρας και πλακάκια δημιουργείται θαμπάδα από τα άλατα. Αυτή εξαφανίζεται καθαρίζοντας μόνο με νερό. Οι επιφάνειες γίνονται πάλι στιλπνές. Ασβεστοποιημένες βουλωμένες οπές στην κεφαλή του ντούζ ανοίγουν από μόνες τους. Οι μπαταρίες γυαλίζουν ξανά και τα άλατα από τη λεκάνη της τουαλέτας φεύγουν μετά από λίγο καιρό.


• Όταν κάνουμε μπάνιο, θα νιώθουμε το νερό πιο μαλακό. Τα μαλλιά μας και το δέρμα μας θα είναι απαλά. Θα χρειαζόμαστε λιγότερο σαπούνι- αφρόλουτρο.


• Τα άλατα από τις μπανιέρες και τα είδη υγιεινής θα καθαρίζουν μ΄ένα βουρτσάκι ή ένα σφουγγάρι. Το πλυντήριο πιάτων θα χρειάζεται ελάχιστο ή καθόλου αλάτι και θα είανι εσωτερικά καθαρό. Τα ποτήρια και τα πιάτα θα βγαίνουν με εκθαμβωτική λάμμψη. Το πλυντήριο ρούχων δεν θα χρειάζεται μαλακτικό, θα ξεχάσετε τα χημικά καθαριστικά. Οι αντιστάσεις των συσκευών θα είναι καθαρές. Μπορεί να δημιουργηθούν 1-1,5mm άλατα στις αντιστάσεις ή στους ταχυβραστήρες αλλά σε μορφή σκόνης που γρήγορα απομακρύνετε μ΄ένα ξέβγαλμα κρύου νερού.


• Σε παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις μπορεί να έχουμε παροδική μείωση της πίεσης του νερού στις μπαταρίες από αποκολλούμενα σωματίδια αλάτων. Θα πρέπει ίσως εβδομαδιαία να καθαρίζουμε τα σιτάκια, ειδικά τον πρώτο μήνα. Με τον καιρό θα γίνει αισθητή η αύξηση της πίεσης του νερού που οφείλεται στον καθαρισμό των σωληνώσεων.


• Με το WELLAN2000® σώζουμε κυριολεκτικά την υδραυλική σας εγκατάσταση, το θερμοσίφωνά σας, το boiler, τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα και τα πλυντήρια.


• Το WELLAN2000® έχει ακόμα καταπληκτικά αποτελέσματα στα φυτά του κήπου μας και στα θερμοκήπια. Ευδοκιμούν επίσης, φυτά και λαχανικά σε περιοχές με υφάλμυρο νερλο, τα οποία για χρόνια δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν.